Як обрати ігровий роутер - 5 ознак найкращого рішення для геймерів

Home News Як обрати ігровий роутер - 5 ознак найкращого рішення для геймерів
08.11.2021

Сучасні роутери мають в своєму арсеналі технології для кожної групи людей - студентів та школярів, фахівців творчих професій, шанувальників сервісів потокового відео та звичайно геймерів. Давайте сьогодні розберемося, що робить роутер по-справжньому ігровим та які переваги він надає своїм власникам порівняно зі звичайними моделями маршрутизаторів.

Технічні характеристики топових роутерів на кшталт підтримки найсучаснішого стандарту Wi-Fi 6 в даному випадку ми навіть розглядати не будемо, вважаючи їх однозначним must-have для девайсів із таким призначенням.

Ми приділимо увагу саме специфічним технологіям, які можна знайти в ігрових роутерах ASUS та які дозволяють пришвидшити передачу ігрових даних, пріоритезувати трафік та оптимізувати шляхи з'єднання з ігровими серверами.

  • Оптимізація маршрутів пакетів та використання VPN. Спеціалізована ігрова VPN-технологія WTFast оптимізує маршрут пакетів до ігрового серверу з метою мінімізації затримок. Другою технологією пов’язаною із VPN та усуненням затримок виступає VPN Fusion, яка дозволяє обходити стандартні VPN-сервери.
  • Пріоритезація ігрового трафіку. Технологія Game Boost або Game Accelerator дозволяє використовувати можливості QoS для пріоритезації трафіку до ігрових девайсів. Якщо ж ми говоримо про дротове підключення, корисним стануть функціональні можливості виділеного LAN-порту с пріоритезацією ігрових пакетів.
  • Технології для мобільних ігор. Використання технології Mobile Game дозволяє підвищити пріоритет вашого мобільного пристрою при використанні інтернету у будь-яких мобільних іграх, при чому підтримуються моделі смартфонів як на Android, так iOS.
  • Сертифіковані Nvidia моделі роутерів. Деякі моделі маршрутизаторів можуть мати сертифікацію від Nvidia як рекомендовані для використання у стрімінгових технологіях GeForce NOW, що дозволяє резервувати до 90% потужностей каналу саме для стрімінгу.
  • Спеціалізоване ПО для ПК та ноутбуків. Наявність опцій пріоритизації у роутері безперечно вагома річ, але присутність аналогічного ПО для девайсів, на яких безпосередньо відбувається ігровий процес - це додаткова можливість усунути небажані затримки, за що і відповідають можливості GameFirst V (ROG_First).

Ну і наостанок бонусним аргументом на користь ігрової моделі хочеться згадати про таку річ як підтримка підсвічування Aura RGB – тому що куди ж справжньому геймеру без RGB-підсвічування!

Products from publication
SKU: 90IG06L0-MU9R10
9529 UAH*
out of stock
The First ROG Strix Router: Built to Win! Get the competitive edge with ROG Strix GS-AX5400, a WiFi 6 gaming router that gives you the fastest, smoothest WiFi gaming connections ever. With ultrafast WiFi speeds up to 5400 Mbps, it's ready for the most intense matches, and with fully customizable ASUS Aura RGB lighting effects, it looks great too. If you take gaming seriously, you need the GS-AX5400!
SKU: 90IG06T0-MO3100
out of stock
TUF Gaming AX5400 is designed to give you stable and fast wireless and wired connections in device-dense environments. It's a router that benefits all your devices, from laptops, smartphones, and game consoles right down to all the IoT devices in your home.
Menu
Products catalog
Products catalog